Reacties van leerlingen over de studiebegeleiding

Eind havo 4 stond ik een 4.5 voor wiskunde A, het leek me tijd om bijles te nemen. Ik vond de bijlessen ideaal, ik spaarde de vragen uit de les op tot ik bij Jos Kinds was.
Hier kreeg ik een betere uitleg, en ook op een manier dat ik het begreep. Ik kreeg meer motivatie om thuis voor wiskunde bezig te gaan doordat ik het beter ging begrijpen.
Alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat ik nu eind havo 5 een 6.9 voor mijn examen wiskunde heb gehaald.
Ik zeg, een aanrader.

(Anne - 5 havo A - Raalte)

Ik begon met wiskunde bijles in 3 havo. Na 2.5 jaar wiskunde te hebben gehad snapte ik er niks meer van. Toen ik hoorde van de bijles bij Jos Kinds heb ik me direct ingeschreven. Zijn uitleg was duidelijk en niet langdradig. Vooral fijn was dat hij altijd kalm bleef als je iets niet meteen begreep. Vanaf dat moment ben ik van een vier op mijn rapport in drie Havo naar een zeven gegaan op mijn examenlijst in vijf Havo en allemaal dankzij Jos ! Deze bijlessen zijn echt een aanrader voor iedereen :)
(Anne - 5 havo-A - Deventer)

Mijn bijles bij Jos Kinds voor wiskunde maakt veel verandering qua prestaties. Goede uitleg, in normale taal zodat je het eerder begrijpt. Veel verschillende manieren om iets te berekenen. Daaruit kun je zelf bepalen welke je het makkelijkste vind. Snap je het niet? Dan krijg je het nog tien keer te horen en dan met allemaal verschillende voorbeelden en in verschillende situaties. Zodat je ze op welke manier dan ook, toch nog begrijpt.
(Cindy - 3 vmbo GT - Raalte)

Wiskunde was nooit echt mijn ding maar zelf vond ik bijles niet nodig, mijn ouders dachten daar anders over. De eerste keer ging ik dus ook met veel tegenzin naar de bijles maar dat veranderde al snel. Bij Jos Kinds is er namelijk naast serieus werken ook tijd voor een grapje en een praatje. Mijn cijfers gingen van zeer slecht naar goede voldoendes door de goede uitleg en motivatie die ik kreeg tijdens de bijlessen. Ik heb uiteindelijk een 8.8 voor mijn havo wiskunde A examen gehaald, met heel veel dank aan Jos!
(Diede - 5 havo A - Leidsche Rijn)

Ik heb in mijn examenjaar besloten om naar bijles te gaan omdat ik veel moeite had met wiskunde. Jos heeft me heel erg geholpen met een beetje overzicht weer krijgen in het vak. Ik had eerst veel onvoldoendes en ben nu geslaagd met een 6 voor wiskunde op me eindlijst. Bedankt Jos!
(Eli - 5 havo A - Raalte)

Van de brugklas tot aan het eindexamenjaar heb ik bijles gehad van Jos. Het heeft altijd goed geholpen, de resultaten zijn enorm vooruit gegaan. Door de uitleg van Jos kreeg ik meer motivatie om ermee aan de slag te gaan, omdat ik door bijles goed wist hoe ik het aan moest pakken. Na 6 jaar bijles heb ik op mijn eindlijst voor wiskunde afgerond een 7. Dit dankzij de bijles van Jos!
(Fleur - 6 vwo A - Deventer)

Mijn bijles bij Jos kinds heeft me heel erg geholpen. Ik let op in de les en alle sommen die ik niet begrijp, spaar ik op voor in mijn bijles. Is voor mij de som niet duidelijk dan heeft Jos nog vijftig andere manieren om dezelfde som uit te leggen. Loop ik doordeweeks tegen een probleem aan en is mijn bijles pas volgende week, ik kan Jos altijd mailen en dan legt hij het via de mail uit. Jos wil altijd helpen en zo krijg je ook meer motivatie om thuis aan het werk te gaan. En... als je wiskunde begrijpt, is het ook een stuk leuker!
(Fleur - 3 vwo - Deventer)

Ik vind het een erg goede bijles, er wordt voldoende tijd aan elke leerling besteed en je kan alle vragen stellen die je wil stellen. Ik merkte al snel resultaat van de bijlessen. Ik had in 4 havo geen enkele voldoende gehaald voor wiskunde. Maar met behulp van de bijles was mijn eerste cijfer in 5 havo een 7,5. Daar was ik natuurlijk erg blij mee. Ik kan deze bijles aan iedereen aanraden die moeite heeft met wiskunde en wel wat goede cijfers kan gebruiken.
(Frederique - 5 havo A - Leidsche Rijn)

De bijles heeft voor mij zeker wel zin, omdat Jos het veel beter uitlegt en door hem snap ik het. Ik vind het ook leuk, en Jos heeft veel mogelijkheden bv. dan heb je over een paar dagen een proefwerk en dan heb je eigelijk geen vaste bijles ervoor meer. maar Jos geeft je dan de mogelijkheid om op een andere locatie te komen. Deze bijles is ook gewoon gezellig, daar zorgt Jos wel voor.
(Indra - 1 havo/vwo - Deventer)

Het afgelopen jaar heb ik bijles wiskunde genomen. Het heeft me erg op weg geholpen en is me goed bevallen. In de eerste instantie nam ik bijles, omdat ik vond dat ik niet genoeg kreeg uitgelegd in de lessen op school. Tijdens de bijlessen werden dan ook veel overgebleven vragen van de lessen op school weg gewerkt. Het fijne is dat je in groepjes van twee/drie personen bijles krijgt, dus iedereen komt wel aan de beurt. Je moet er natuurlijk wel een deel van je vrije tijd voor opofferen, maar dat had ik er graag voor over! Ik vond het fijn om bijles te hebben, ik heb veel moeilijkheden kunnen wegwerken en als ik mijn cijfers van de afgelopen jaren bekijk, dan zie ik een goede vooruitgang!
(Jasmina - 6 vwo B - Leidsche Rijn)

Hallo, ik ben Jelle en heb de afgelopen weken bijles gehad van Jos in wiskunde en van Else(studente) in economie en scheikunde. Ik heb hier heel veel aan gehad aangezien ik er slecht voor stond en niet op overgaan stond, ben ik toch over door deze bijlessen. Het heeft dus flink geholpen! Een aanrader dus!
(Jelle - 4 vwo A - Leidsche Rijn, Extra)

Bijles heeft een grote bijdrage geleverd in mijn wiskundeprestaties. Mijn eerste jaren van de middelbare school heb ik doorgebracht op het Amadeus Lyceum, waar ik nog redelijke cijfers haalde. Toen ik switchte naar het Minkema College, kelderde mijn (wiskunde)cijfers ontzettend. Daarom was bijles echt nodig. Een goede vriendin uit Vleuten raadde mij bijles Leidsche Rijn aan, omdat het voor haar goed hielp. Omdat ik in Harmelen woon, is het wel 20 min fietsen, maar ik had het er voor over. Toen ik een maand op bijles zat, zag ik gelijk effect in mijn resultaten. Ik had op het Minkema nog nooit een voldoende voor wiskunde gehaald, maar na de bijles veranderde dat. Het begon met magere voldoendes, maar ik was daar al blij mee. Later werden de resultaten beter. Mijn laatste cijfer voor wiskunde was zelfs een 8.8, en dat voor iemand die echt heel slecht in wiskunde is haha. Volgend jaar heb ik geen wiskunde, maar ik ben heel erg blij dat ik bijles heb gehad van Jos. Ik heb er echt wat aan gehad, en als ik dan elke week bij bijles kwam, nam ik ook echt de tijd voor wiskunde wat ik thuis nooit zou doen. En als ik iets niet snapte kon ik het aan Jos vragen en hij wist altijd het antwoord. Soms wist hij zelfs de vraag uit zijn hoofd, dan hoefde ik maar een paar woorden te zeggen en dan schreef hij het al op het bord.
(Jocelyn - 3 havo - Leidsche Rijn)

Aan het begin van de tweede klas heb ik zonder veel te twijfelen me aangemeld bij Jos Kinds. Vanaf de basisschool werd mij iedere keer verteld dat het met ’rekenen’ niets is en ook niets zou worden, maar ik vond dat toch wel erg negatief gedacht. Via via kwamen mijn ouders met het idee om op wiskunde bijles te gaan bij Jos Kinds. Dit leek mij een prima idee. Ik zit er nu inmiddels zo’n 4 jaar en ik moet jullie zeggen: het resultaat is verbazingwekkend goed! Voordat ik erheen ging was ik continue gestrest dat ik het niet kon en een 4 als rapportcijfer is ook niet iets waar je echt trots op kunt zijn. Jos heeft me door de jaren heen erg geholpen door veel dingen te herhalen. Het verbaasde me vaak hoe veel geduld hij heeft aangezien ik sommige dingen pas na 10x uitleggen snapte. De sfeer tijdens de bijlessen was en is ook altijd erg goed, er wordt gewerkt maar zo af en toe is er ook tijd voor een grap. Naarmate de jaren vorderden kreeg ik meer zelfvertrouwen en m’n cijfers gingen langzaamaan omhoog. Het afgelopen jaar is er echt een wonder gebeurd. Ik had opeens vrijwel geen moeilijkheden meer met wiskunde. Het fijne was dat Jos ook de oefensommen dan wat moeilijker maakte en wat trucjes uit ging leggen. Resultaat: een 8.1 als eindcijfer! Niet alleen ik maar ook mijn ouders zijn erg tevreden over de bijlessen!
(Laura - 5 vwo A - Raalte)

In de 4e klas werd het voor mij een stuk serieuzer wat betreft scheikunde en natuurkunde, maar doordat ik vrijwel meteen bijles heb genomen, liep ik niet zo’n grote achterstand op. Door de bijles heb ik veel vertrouwen gekregen in mezelf en eindigde ik zelfs met een 7.4 voor scheikunde, waar ik voor altijd trots op zal zijn! Bedankt!
(Laura - 5 havo - Raalte)

Ruim 2 jaar geleden begon ik met bijles wiskunde. Ik had altijd al moeite met wiskunde, maar dacht dat ik het allemaal wel zou redden. Begin van het eerste leerjaar was Jos thuis bij mij gekomen om thuis bijles te geven, alleen een teleurstelling was dat Jos zou stoppen met de bijlessen bij de leerlingen thuis. Een tijdje heb ik geen bijles gehad van Jos maar zodra ik onvoldoende stond voor wiskunde dacht ik dat het tijd was om weer contact met Jos op te nemen. Dit was geen probleem en ik kon vrijwel gelijk bijles krijgen. Na de eerste paar bijlessen snapte ik alles meteen. Al snel veranderden mijn cijfers van vieren naar achten en zelfs negens. Logisch was dus dat ik door zou gaan met de bijles. In het derde leerjaar ben ik er wel achtergekomen dat ondanks Jos zijn goede uitleg en zijn goede hulp dat je ook zelf aan de slag moet. In de eerste en tweede deed ik dit ook en toen haalde ik achten en negens maar in het derde leerjaar deed ik niet zo veel en gingen mijn cijfers naar zesjes. Aan het eind van het derde leerjaar heb ik hard mijn best gedaan en Jos heeft mij erg goed geholpen, door mijn eigen inzet en Jos zijn fantastische hulp heb ik een 10 gehaald voor een proefwerk. Wie had dat gedacht dat ik van vieren in de eerste naar tienen in de derde zou gaan. En dat alles dankzij Jos!
(Lisa - 3 vwo - Leidsche Rijn)

Na bijna mijn hele middelbare schooltijd bij Jos Kinds op bijles te hebben gezeten ben ik geslaagd met een dikke voldoende! In 40 minuten tijd werd mij de stof van de hele week weer duidelijk. Ik heb er erg veel aan gehad en raad het dan ook iedereen die moeite met wiskunde heeft aan.
(Lizzy - 5 havo A - Raalte)

Altijd dacht ik, dat ik na al die uren aan wiskunde, het hoofdstuk wel te begrijpen. Op de toets deed ik hetzelfde als in mijn schrift en ik verwachtte wel een voldoende. Maar telkens was het weer een onbegrijpelijke onvoldoende. Een vriendin raadde mij Jos aan, een man met een goed gevoel voor humor die wiskunde op een heel andere manier uitlegt dan de leraar. Na de eerste bijles was ik helemaal verbijsterd. "Dat was chill!" zei ik tegen mijn moeder, "hij legt het echt heel fijn uit en je mag alles vragen, tot je het helemaal snapt. We mogen hem altijd whatsappen met een vraag, zei hij!" Het was nog steeds wel.. Jakkes wiskunde.., maar als Jos het uitlegt, met zijn "trucjes" op de rekenmachine, wordt het appeltje-eitje. En appeltjes en eitjes kan ik nu eten want ik ben geslaagd! HAVO met een 6,8 voor wiskunde! Wie had dat ooit gedacht?
(Lotte - 5 havo A - Deventer)

Bijles heeft mij veel geholpen met wiskunde. Wiskunde ging bij mij altijd matig, en dat terwijl ik nog zo mijn best deed. Na een bijles snapte ik alles veel beter en bleef de theorie ook beter hangen, dit spoorde mij ook aan om na een bijles gelijk thuis verder te werken aan wiskunde. Jos kan erg goed uitleggen en is erg geduldig als je de theorie niet gelijk snapt. Hij zegt ook altijd: ''Blijf vragen tot je het snapt''.
Tegen bijles keek ik ook nooit op, dit kwam vooral doordat ik het gevoel had dat het hielp en door gezelligheid die er is. Jos is erg hartelijk en het is makkelijk om met hem te praten.
Door bijles heb ik het profiel NG-T kunnen kiezen met wiskunde B, iets wat ik aan het begin van het jaar niet voor mogelijk had gehouden.

(Manuela - 3 vwo - Deventer)

Op de middelbare school vond ik wiskunde erg lastig. Daarom ben ik bij Jos op bijles gegaan en dat heeft me enorm geholpen. Ik stelde al mijn vragen aan Jos en dan was alles weer duidelijk. Jos weet het zo te brengen dat je het uiteindelijk wel moet snappen. Als je het eenmaal snapt dan doe je er ook meer aan, dan wordt het leuker.Ik heb wiskunde afgesloten met een 7, dat had ik vantevoren alleen maar durven dromen!
(Marloes - 6 vwo C - Raalte)

In de 4e klas van het vmbo kreeg ik moeite met wiskunde en ben toen op bijles gegaan. Mijn bijles bij Jos Kinds verbeterde mijn cijfers. Je krijgt goede uitleg, en veel manieren hoe je een som uit kunt rekenen. Ik ben geslaagd met een dikke voldoende (een 7). Ik heb er veel aan gehad en zal het ook iedereen aanraden die moeite heeft met wiskunde.
(Masha - 4 vmbo GT - Raalte)

Max vond het heel prettig bijles bij jullie te hebben. Eindelijk hebben we iemand gevonden die heel duidelijk is in de aanpak.
(Max - 3 havo - Raalte)

Sinds dit jaar heb ik bijles, en ik ben super blij dat ik daarvoor heb gekozen. Want aan het begin van het jaar haalde ik veel onvoldoendes en nu sta ik boven de 7 gemiddeld. In de bijles wordt je echt geholpen. Al je vragen worden beantwoordt en vaak zegt Jos ook: "Zeur net zo lang door tot je het ECHT snapt!"
In de les ging de uitleg van de docent vaak veel te snel voor mij, maar jos doet het heel rustig aan. Als je iets daarvan niet snap legt hij het nog eens uit, en daarna nog eens en nog eens. Het is een hele gezellige sfeer als je daar binnen bent! Hij maakt af en toe grapjes tussendoor en dat hoort er ook bij vind ik. Ik heb een superkeuze gemaakt - en ik ben er echt heel blij mee, want Jos heeft mij echt geholpen.

(Maxime - 3 vwo - Leidsche Rijn)

Graag maak ik ook even gebruik van deze gelegenheid om Jos te bedanken voor de wijze waarop én de flexibiliteit rondom de begeleiding/bijles geven van wiskunde aan Cindy. De resultaten speken voor zich. Natuurlijk heeft Cindy er zelf ook energie in moeten steken maar telkens wanneer zij terug kwam van bijles hebben wij als ouders kunnen constateren dat zij weer gemotiveerd was om er weer energie in te stoppen. Deze 'optelsom' heeft toch het gewenste resultaat opgeleverd.
(ouders Cindy - 3 vmbo GT - Raalte)

Ga lekker vakantie vieren en na de vakantie beginnen we weer met volle moed. Heb toch maar even met dank aan jullie een super slag gemaakt.
(Roosmarijn - 4 vwo - Raalte)

Wiskunde....Een erg moeilijk vak waar ik erg mijn best voor moet doen. Maar met bijles erbij gaat het veel beter. Mijn cijfers zijn veel hoger geworden en het kost me minder tijd om mijn huiswerk te maken.
Ik blijf het moeilijk vinden, maar het kost een stuk minder moeite. Het is eigenlijk ook altijd best gezellig bij bijles.
Toen ik hoorde van bijles dacht ik eerst dat het heel erg stom was en zag ik er erg tegenop. Ik bedoel, wie gaat er nou wiskunde in zijn vrije tijd doen. Maar toen ik er heen ging bleek het erg fijn te zijn: Iemand die al je vragen kan beantwoorden en ze ook nog eens goed kan uitleggen!
Toch wel goed dat ik van mijn moeder op bijles moest.....

(Sanne - 2 vwo - Leidsche Rijn)

Toen ik begon met wiskundebijles had ik moeite om me cijfer naar een voldoende te krijgen. Maar dankzij de hulp van Jos ging dat al snel beter. Ik ging over met een voldoende en het jaar daarna ging het alleen nog maar beter. Voor m'n laatste proefwerk had ik zelfs een 9.5! Dit had ik een jaar geleden nooit verwacht en de bijles Jos heeft me hier heel goed bij geholpen.
(Sara - 4 vwo A - Deventer)

Bijles heeft voor mij hartstikke veel zin. Ik ga er graag naartoe, omdat ik heel veel aan de uitleg van Jos heb. Hij leert mij veel en ik maak mijn toetsen veel beter als ik van te voren naar hem toe ben geweest. Ik ben echt blij dat ik meteen naar bijles ben gegaan, want zonder bijles had ik het waarschijnlijk niet gered dit jaar.
(Sophie - 2 vwo - Leidsche Rijn)

Na 4 jaar wiskundebijles op school en alleen maar slechte cijfers zag ik het even niet meer zitten met het vak. Ik was slecht in wiskunde en ik zou er nooit goed in worden. Via mijn oudere zus kwam ik bij Jos terecht. Elke week drie kwartier wiskundebijles. Het fijne was de kleine groepssamenstelling, waardoor je nooit hoefde vast te lopen omdat je geen tijd had om je vragen te stellen. Je kon dus lekker doorwerken. Daarnaast hing er een hele fijne sfeer. Geen vraag was dom, zelfs niet na de tiende keer. Zelfs buiten de lessen om kun je elke vraag stellen. Langzamerhand werd het vertrouwen groter en begon ik de logica steeds sneller door te krijgen. Jos heeft mij vooral vertrouwen gegeven in mijn eigen inzicht. En dat zag je terug in de resultaten. Mijn faalangst verdween en ik scoorde een dikke 7 op mijn examen. Zonder de bijlessen had ik dat nooit gered!
(Thelma - 6 vwo A - Leidsche Rijn)

Bijles heeft heel veel zin voor mij gehad. Ik vraag veel meer dan dat ik in de klas vraag omdat de meester dan meestal te druk is met andere leerlingen. Verder is de uitleg van Jos beter dan die van de meester.
(Vera - 4 havo A - Leidsche Rijn)

Het idee om bijles te gaan volgen kwam bij mij toen ik behoefte had aan ondersteuning op het gebied van wiskunde. Het kostte mij moeite gedisciplineerd opgaven te maken, wat gevolgen had voor mijn prestaties. Jos heeft mij continue gestimuleerd te oefenen, wat op zich al een prestatie is. Door het oefenen en de hulp die ik kreeg van Jos, ben ik inmiddels geslaagd met een 8,3 voor wiskunde. Wie had dat gedacht!
(Youke - 5 havo A - Deventer)