Bijles studievaardigheden

Weet je niet hoe je het leren of samenvatten van grote stukken tekst aan kan pakken? Heb je moeite met het plannen van je huiswerk? Krijg je al die woordjes voor Frans maar niet in je hoofd? Dan is bijles studievaardigheden wellicht iets voor jou.

Wat is bijles studievaardigheden?

Studievaardigheden, zoals samenvatten en plannen, kun je aanleren. Tijdens een bijles studievaardigheden zal de begeleider jou helpen om deze vaardigheden te ontwikkelen. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld aan de slag gaan met het schrijven van samenvattingen, het maken van planningen en het behandelen van verschillende leerstrategieën. Jij kunt aangeven waar jij behoefte aan hebt. De studievaardigheden kun je bij elk vak toepassen. Je wordt geholpen door een begeleider met veel geduld en een gestructureerde aanpak.

Verschil met huiswerkbegeleiding

Het verschil tussen bijles studievaardigheden en huiswerkbegeleiding is dat de leerling bij de bijles studievaardigheden individuele begeleiding krijgt, terwijl de leerling bij de huiswerkbegeleiding in een groep wordt begeleid. Daarnaast gaan leerlingen bij de huiswerkbegeleiding ook zelf aan de slag met maak- en leerwerk tijdens een anderhalf uur durend blok. Bij een bijles studievaardigheden gaan leerling en begeleider samen aan de slag om de studievaardigheden te verbeteren tijdens een wekelijkse les van 40 minuten.

Algemene informatie

Bijles studievaardigheden wordt gegeven door een begeleider uit 4, 5 of 6 vwo. De locatie, het tijdstip en de frequentie van de bijlessen spreken de leerling en de begeleider samen af. De kosten bedragen €10,00 per les van 40 minuten.