Huiswerkbegeleiding

Vind je het lastig om je huiswerk goed in te plannen? Of raak je snel afgeleid tijdens het maken van je huiswerk? Dan is huiswerkbegeleiding wellicht iets voor jou. Bij de huiswerkbegeleiding bieden we een rustige en gestructureerde werkomgeving, waarbij we je helpen met het maken van een goede planning en checken of je de leerstof écht kent.

Wat is huiswerkbegeleiding?

Bij de huiswerkbegeleiding helpen we leerlingen die moeite hebben met leren, plannen en huiswerk maken. Wij begeleiden leerlingen bij het ontwikkelen van hun studievaardigheden. Hierbij houden we rekening met de aandachtspunten van iedere individuele leerling. Iedere leerling is uniek en leert op zijn of haar eigen manier. Wij zullen de leerling verschillende manieren laten zien om te leren. Het doel is dat de leerling zo efficiënt mogelijk leert leren. Een goede aanpak leidt vaak tot hogere cijfers en meer zelfvertrouwen. Voor leerlingen die moeite hebben zich te concentreren, bieden wij een rustige en gestructureerde werkomgeving. Bovendien geven wij leerlingen die het nodig hebben, net dat ene zetje extra in de rug. Om de begeleiding zo effectief mogelijk te maken, raden wij nieuwe leerlingen aan te starten met minimaal 3 keer per week huiswerkbegeleiding.

Invulling van een blok huiswerkbegeleiding

Aan het begin van ieder blok huiswerkbegeleiding bespreekt de begeleider kort met de leerling hoe het met de leerling en het schoolwerk gaat (behaalde cijfers, heeft de leerling zich goed aan de planning kunnen houden, etc.). Daarna werken de leerling en begeleider samen de planning bij en maken zij een plan voor de invulling van het blok. De leerling gaat vervolgens zelfstandig aan het werk. De begeleider ziet toe, beantwoordt alle vragen, controleert het maak- en leerwerk en helpt de leerling met zijn/haar individuele aandachtspunten. Na ongeveer 40 minuten is er een pauze van 10 minuten, waarin de leerlingen wat te drinken krijgen en even kunnen ontspannen. Aan het einde evalueren leerling en begeleider het blok en maken ze samen afspraken over de eventuele thuisopdracht. De begeleider voert na afloop van ieder blok een evaluatie in op een afgesloten deel van de website. Op dit afgesloten deel kunnen ouders/verzorgers ook de gemaakte planning bekijken.

Algemene informatie

Er zijn op een dag in principe drie blokken: van 14.30 tot 16.00 uur, van 15.25 tot 16.55 uur en van 16.15 tot 17.45 uur. De kosten voor een blok huiswerkbegeleiding bedragen €12,- per keer en er is geen opzegtermijn. De huiswerkbegeleiding wordt gegeven door begeleiders uit 4, 5 en 6 vwo in het gebouw van Jos Kinds studiebegeleiding in Raalte.

Klik HIER voor een overzicht van de tijdstippen die op dit moment nog beschikbaar zijn voor leerlingen voor het volgen van huiswerkbegeleiding.